tecladoestrecho

Drets i societat amb perspectiva de gènere

Grup de recerca Antígona

fotolia_1855635_m

Drets i societat amb perspectiva de gènere

Grup de recerca Antígona

Arantza Libano Beristain

Professora de Dret Processal a la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctora en Dret per la UAB, Màster en Sociologia del Dret per l’Institut Internacional de Sociologia Jurídica d’Oñati; Llicenciada en Dret, Secció Juridicoeconómica, per la Universitat de Deusto.

Les seves principals línies d’investigació són la persecució de les infraccions penals; la prova d’ADN en el procediment penal; i els Jutjats de Violència contra la Dona.

Entre les seves publicacions destaquen:

  • Líbano, Arantza (2014): “Crisis económica e ineficacia jurídica del perdón en los delitos de abandono de familia”, en Mujeres, contratos y empresa desde la igualdad de género (dir. Mesa Marrero, C.; coord. Grau Pineda, C.), Tirant lo Blanch, pp. 505-515.
  • Líbano, Arantza (2010): “La práctica del análisis de perfiles de ADN a personas distintas al imputado en el proceso penal”, en Revista Justicia, 3-4, pp. 205-222.
  • Líbano Arantza (2009): “Consideraciones críticas acerca de la especialización judicial en la Ley Orgánica 1/2004”, en Tutela jurisdiccional frente a la violencia de género (dir. de Hoyos Sancho, M.), Lex Nova, pp. 337-354.

Arantza.Libano@uab.cat

© Universitat Autònoma de Barcelona