tecladoestrecho

Drets i societat amb perspectiva de gènere

Grup de recerca Antígona

fotolia_1855635_m

Drets i societat amb perspectiva de gènere

Grup de recerca Antígona

Glòria Casas Vila

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (2006) i Màster en Polítiques Socials i Gènere per la Université Toulouse-Le Mirail (2007). Actualment realitza la seva tesi doctoral en el Laboratori de Sociologia (LABSO) de la Universitat de Lausanne, sota la co-direcció de les professores Véronique Mottier i Encarna Bodelón. Igualment realitza tasques d’ensenyament com a assistent, juntament amb la professora Angèle Mendy en el seminari “Gènere, Salut i migracions en els països del sud”, sobre l’ús dels mètodes d’anàlisi qualitativa en les ciències socials.

En el si del Centre Antígona ha participat en múltiples projectes locals, estatals i europeus, entre els quals cal destacar l’estudi “Guia pràctica per a professionals municipals sobre la mediació familiar amb perspectiva de gènere. Anàlisi i orientacions per a la intervenció local” (2010) i el projecte europeu del 3er Programa Daphne “Wosafejus: Why She doesn’t press charges?” (2009-2011).

Algunes de les seves publicacions principals són: “Mediazione familiare e violenza domestica: prospettive internazionali” (2013), en Romito P. i Melato M. (eds.) La violenza sulle donne e sui minori. Una guida per chi lavora sul campo, Carocci Faber; “Las paradojas de la mediación familiar: unir para separar” (2012) en Picontó (eds.), La custodia compartida a debate, Dykinson; “Anàlisi del desenvolupament de la mediació familiar a França des d’una perspectiva de gènere” en Bodelón i Heim (2010), Dret, Gènere i Igualtat. Canvis en les estructures jurídiques androcèntriques; “Violences conjugales : quelle place pour la médiation familiale?” (2009) a la revista Empan, 73.

© Universitat Autònoma de Barcelona