Grup de recerca Antígona

Marco Aparicio Wilhelmi

Marco Aparicio Wilhelmi

Doctor en Dret Públic per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), professor agregat de Dret constitucional a la Universitat de Girona (UdG), on des del curs 2013-2014 ocupa el càrrec de coordinador del grau en Ciències Polítiques i de l’Administració.
És docent convidat en programes de postgrau de diverses Universitats públiques, com la Universitat de Barcelona (Màster oficial en Antropologia i Etnografia), Universidade da Coruña (Màster oficial en Migracions Internacionals), Universidad Mayor de San Andrés, Bolivia (Màster oficial en Dret constitucional), Universidad Carlos III (Curso de Experto en Pueblos indígenas, Derechos humanos y cooperación internacional), entre d’altres.
És membre de la Càtedra Internacional UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, i col·labora en diverses organitzacions de defensa dels Drets Humans, com la FIDH (Federació Internacional de Drets Humans) o S.O.S. Racisme.
Entre les seves principals àrees de recerca, destaquen: Drets humans, amb especial atenció en drets col·lectius i drets del pobles indígenes; drets de les persones migrants; exigibilitat dels drets socials; constitucionalisme llatinoamericà; anàlisi constitucional del procés d’integració supranacional europea.

marco.aparicio@udg.edu