Grup de recerca Antígona

Marta Cruells López

Marta Cruells López

És doctora en Ciència Política per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster en Ciència Política, Màster en Polítiques d’Igualtat i Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB).

Ha estat professora associada a la Universitat de Girona (UdG) i a la Universitat de Vic. Al llarg de la seva trajectòria professional ha coordinat diverses avaluacions de polítiques d’igualtat i assessorat a administracions i entitats en matèria de polítiques de gènere, usos del temps, de transversalitat de polítiques d’igualtat, de violència i justícia penal i penitenciària. Els últims 4 anys ha estat cap de gabinet de la regidoria de Feminismes i LGTB i de la regidoria de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Especialista en teoria de gènere, desigualtats complexes, envelliment, sistemes penals i anàlisis i avaluació de polítiques públiques. També ha treballat sobre exclusió social i anàlisis de moviments socials.

Compta amb diverses publicacions en llibres i revistes científiques d’impacte (European Journal of Women’s Studies, Research on Social movements, Conflicts and Change, o Athenea entre altres) i ha coeditat els llibres «Mujeres, Integración y Prisión» (Aurea, 2005) i «La democracia del futuro. Del 15M a la emergencia de una sociedad civil viva» (Icaria, 2013). Així mateix, ha participat com a coordinadora i investigadora en nombrosos projectes d’investigació, entre els que destaquen: “Polítiques d’envelliment, Ciutadania i Participació”, “Comporta el desplegament autonòmic un augment de les desigualtats a Espanya? Descentralització, Polítiques de Benestar i Justícia Social”, i “Mujeres, Integración y Prisión”.

CV_Marta_Cruells

martama6@yahoo.es