El Govern crea el Premi Coeduquem a les Escoles – Lorena Pérez Garcia per reconèixer les bones pràctiques per transmetre valors i models d’igualtat de gènere

L’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació guardonaran els millors projectes coeducatius per a visibilitzar exemples de bones pràctiques

Hi podran optar projectes de les escoles d’educació infantil, d’educació primària i d’educació secundària obligatòria de Catalunya

Homenatge a Lorena Pérez Garcia

El Premi és un homenatge a la jurista feminista Lorena Pérez Garcia, professional de l’ICD i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que va morir d’accident de trànsit l’any 2018 a l’edat de 41 anys. Lorena Pérez Garcia era experta en polítiques públiques de gènere del Servei de Polítiques d’Igualtat de Gènere i Assessorament Jurídic de l’ICD on realitzava informes d’impacte de gènere de les disposicions del Govern, resolia assumptes plantejats per la ciutadania referents als drets de les dones i treballava amb les universitats per promoure la perspectiva de gènere en tots els àmbits de coneixement.

Va encapçalar nombrosos projectes en el camp de la igualtat de gènere i destaca la redacció de l’apartat de Coeducació i promoció de valors i models igualitaris del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2020. Llicenciada en Dret, Màster en polítiques d’igualtat de gènere: agents d’igualtat i Postgrau en Gènere i Igualtat, de la UAB, abans d’incorporar-se a l’ICD va treballar en estudis feministes d’aquesta universitat.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/389404/el-govern-crea-el-premi-coeduquem-a-les-escoles-lorena-perez-garcia-per-reconeixer-les-bones-practiques-per-transmetre-valors-i-models-d-igualtat-de-genere